Wij weten alles over economie!

Ook oudere medewerkers kunnen op de payroll

Ook oudere medewerkers kunnen op de payroll

Pensioengerechtigden aan het werk in uw bedrijf

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar het hebben van een 65-plusser op de payroll is niet zo raar. Het heeft zelfs flink wat financiële voordelen! Niet alleen voor u als opdrachtgever, maar ook voor uw medewerker. Met pensioen gaan is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn genoeg mensen die het fijn vinden om lekker te werken en dagelijks nog graag aan de slag gaan, ook nadat ze 67 jaar zijn geworden en dus eigenlijk met pensioen mogen. Helaas zien bedrijven het vaak als een nadeel om 67-plussers op de payroll te hebben, laat staan dat ze nieuwe mensen aannemen van een hogere leeftijd. Toch kan dit wel heel veel voordelen hebben. Over deze voordelen vertellen wij u graag meer.

Lagere kosten

Voor u als werkgever is het interessant om te weten dat 67-plussers zeker 10 procent minder kosten dan jongere werknemers. Dat komt door het feit dat u minder premies af hoeft te dragen voor AOW’ers. U hoeft de WW- en WIA-premies niet te betalen, omdat 67-plussers hier geen recht op hebben. Bovendien is er een lager risico wat betreft ziekteverzuim. U bent namelijk niet verplicht om de loon voor 2 jaar door te betalen, wat wel het geval is voor jongere werknemers, maar u moet het slechts 13 weken doorbetalen. Vandaar dat veel payrollbedrijven lagere tarieven hanteren wanneer het gaat om 67-plussers.

Niet gekort op de AOW

Voor een medewerker is het ook erg interessant om na het pensioen gewoon door te blijven werken. Dit komt door het lagere belastingtarief. Dit betekent dat de medewerker hetzelfde brutoloon doorbetaald blijft krijgen, maar dat er netto meer overblijft. Er hoeft geen pensioenpremie betaald te worden, en de inkomsten worden ook niet gekort op de AOW. Echter hebben mensen die met pensioen zouden kunnen gaan geen recht op een werkloosheidsuitkering.

Welk payrollbedrijf kiest u?

Het aannemen van pensioengerechtigde medewerkers heeft dus flink wat voordelen. Wilt u ook een 67-plusser aannemen binnen uw bedrijf? Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een payrollbedrijf. Zij kunnen u altijd goed adviseren over verschillende personeelsgerelateerde vraagstukken. Hier op onze site vindt u welk payrollbedrijf u zou moeten inschakelen voor advies!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *