Wij weten alles over economie!

Tips voor goed hypotheekadvies

Tips voor goed hypotheekadvies

Hypotheekadvies vinden: tips

Bent u er klaar voor om uw droomhuis te gaan zoeken? Geweldig! Dan bent u nu op een wellicht iets minder leuk deel van uw reis aangekomen: de hypotheek regelen. Helaas is het vinden en regelen van de juiste hypotheek voor de meesten van ons niet zo eenvoudig. Om dit proces wat eenvoudiger te maken is het aan te raden om advies te vragen bij een goede hypotheekadviseur. Maar hoe weet u nu zeker of u wel met echt goed hypotheekadvies te maken heeft? In dit blog leest u enkele handige tips die u op weg helpen.

Kies altijd voor een oriëntatiegesprek

Gelukkig bieden veel adviseurs een (gratis) oriëntatiegesprek aan. Bij dit gesprek is het van belang dat u uw situatie zo duidelijk mogelijk in beeld brengt. Ook vertelt u hier wat uw toekomstplannen zijn. Op deze manier kan de adviseur zo gericht mogelijk op zoek naar de juiste hypotheek voor u. De adviseur zal een inschatting maken van de maximale hypotheek die u kunt krijgen. Hierbij worden dan ook de maandlasten duidelijk gemaakt en wat de verdere kosten zullen zijn van deze hypotheekadviseur. U kunt er op dit punt voor kiezen om bij deze adviseur te blijven of om toch voor een andere te gaan. Zodra u een adviseur heeft gekozen, kunt u op huizenjacht gaan.

Analyse en inventarisatie

Heeft u uw adviseur gekozen? Dan zal hij of zij een analyse maken van uw financiële situatie. Door dit en nog veel meer andere feiten met u te bespreken kan de adviseur een goed beeld vormen. Op basis daarvan wordt een hypotheekbedrag bepaald. Wees dus altijd zo volledig mogelijk in uw communicatie.

Het uiteindelijke advies

Op basis van uw complete situatie wordt het uiteindelijke hypotheekadvies opgesteld. Samen met de adviseur bekijkt u de (financiële) gevolgen, tarieven, voorwaarden en nog veel meer. Zo krijgt u een overzicht van alle mogelijke hypotheken van diverse aanbieders. Zo weet u op welke manier u het beste uw droomhuis kunt kopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws op financieel en economische gebied? Houd dan onze blog in de gaten. We posten regelmatig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *