Wij weten alles over economie!

Vastgoed crowdfunding, interessant rendement op uw spaargeld

Laagdrempelige manier om uw spaargeld te laten groeien

Staat uw spaargeld te niksen op een bank met een rente op of rond de 0,1%. Dat is natuurlijk heel jammer. De tijden van 5% rente of meer op onze spaarcenten liggen voorgoed achter ons, zo lijkt het. En het ziet er niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in komt. Via een crowdfundplatform voor vastgoed kunt u op een laagdrempelige manier deze spaarimpasse doorbreken. U leest er hieronder meer over.

Wat is crowdfunding voor vastgoed?

Voordat u uw geliefde spaarcenten investeert via een crowdfundplatform voor vastgoed, wilt u natuurlijk eerste weten wat dat precies is. Crowdfunding voor vastgoed is opgezet voor en door vastgoedprofessionals. Via zo’n platform kunnen particulieren en professionals op een heldere en duurzame manier investeren in vastgoed. Een multidisciplinair team van financieel specialisten, vastgoedprofessionals en vermogensbeheerders stellen op het crowundingsplatorm een interessante portefeuille samen waarin zowel de particuliere als de professionele beleggers kunnen investeren in verschillende vastgoedprojecten.

Hoe het werkt investeren via crowdfunding?

Via het crowdfundingplatform heeft u de mogelijkheid om rechtstreeks zakelijke hypotheken te financieren. U krijgt als investeerder het eerste recht op hypotheek. Het vastgoed is het onderpand. Dit maakt het veel minder risicovol dan bijvoorbeeld investeren in aandelen. Bovendien ontvangt u een aantrekkelijk rendement dat mogelijk kan oplopen tot 10% per jaar. Ook zijn de looptijden van de leningen meestal van korte duur, zodat u snel uw investering weer terugverdiend heeft. Natuurlijk het liefst met dat aantrekkelijke rendement er bovenop.

Eenvoudig en veilig investeren

Investeren in zakelijke hypotheken gaat eenvoudig via het online platform. Na het invoeren van uw persoonsgegevens en e-mailadres wordt u begeleid om verdere stappen te doorlopen en een persoonlijke wallet (elektronische portemonnee) aan te maken bij een elektronische geldinstelling, die onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank (DNB). Na de succesvolle funding van een project hoeft u niets meer te doen. Het platform int voor u de rente en de aflossing en voert de administratie. Verder worden alle investeringen nauwlettend in de gaten gehouden.

Zekerheid bij investeren in crowdfunding voor vastgoed

Met investeren in vastgoed kiest u ook voor een bepaalde mate van zekerheid. Daarom moet crowdfunding voor vastgoed ook voldoen aan de meest recente AFM eisen. Is investeren via crowdfunding interessant voor u? Informeer gerust eens bij uw financieel adviseur.