Wij weten alles over economie!

Inboedel laten taxeren

Inboedel laten taxeren

Taxatie tijdens woningontruiming

Er kunnen vele reden zijn om een woning te (moeten) ontruimen. Zeker wanneer een dierbare is overleden kan dat tot kopzorgen leiden. In die moeilijke periode na het overlijden moet er veel gebeuren. Als u net de uitvaart achter de rug heeft, staat de volgende klus voor de deur: het ontruimen van de woning van de overledene. Dat is nog niet alles; de inboedel kan nog een flinke waarde hebben. Maar welke? Daar komt u achter als u de inboedel laat taxeren door mensen die daar verstand van, en ook veel ervaring mee hebben. Hoe dat werkt, leest u hier.

Woning laten ontruimen

U bespaart zichzelf een boel emotionele rompslomp, als u de woning van de overlede laat ontruimen. Wanneer een deskundig bedrijf langskomt voor het ontruimen van een woning, zullen zij eerst met u voorbespreken wat er precies moet gebeuren. Zij willen immers ook dat u tevreden bent over het door hen geleverde werk. Zo zullen ze willen weten of u de spullen met emotionele waarde van tevoren zelf weghaalt, of dat u een lijst opstelt. Wilt u de woning bezemschoon opgeleverd hebben? Al dit soort vragen worden met u besproken, zodat de woningontruiming volgens uw wensen verloopt. En wat gebeurt er met de eventuele waardevolle inboedel? Daar kunnen zij u prima mee helpen.

Het taxeren van de inboedel

Als u een ervaren bedrijf laat langskomen voor de woningontruiming, kunt hen ook vaak de inboedel laten taxeren. Zij hebben uitgebreide kennis van taxatie van inboedels. Bij een taxatie schatten ze de waarde van een object. Dat doen ze bijvoorbeeld voor kunstwerken en andere verzamelobjecten. Ze kunnen deskundig bepalen welke producten financiƫle waarde hebben en geven vaak een passend en goed bod voor overname of doorverkoop. Het geeft veel rust als u weet dat dat na een verdrietige periode allemaal soepeltjes verloopt, nietwaar?

Wat zijn uw ervaringen?

Heeft u ervaring met het laten taxeren van de waarde van een inboedel, bij een woningontruiming na overlijden? Wij horen graag of u dat goed of niet zo goed bevallen is. Stuur ons uw bericht via het contactformulier hier op de site. Dank voor uw bijdrage!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *