Wij weten alles over economie!

Geld besparen met een LED dimmer

Geld besparen met een LED dimmer

Een dimbare LED lamp

De verlichting van uw pand is vaak een relatief grote kostenpost op uw energierekening. Door te kiezen voor LED verlichting, kiest u al voor energiezuinige verlichting. Dit zult u dus ook gaan merken in uw portemonnee. Maar wist u, dat u met een LED dimmer nog meer geld kunt besparen doordat u de lichtintensiteit aan kunt passen? Wij vertellen u er graag meer over in dit blog, dus lees snel verder.

Hoe herkent u een dimbare LED lamp?

Een LED dimmer kan alleen gebruikt worden in combinatie met de juiste lampen. Dus wilt u dimbare LED lampen kopen? Let dan goed op de verpakking. Op het doosje van de lamp staat vermeld of de LED lamp werkt in combinatie met een dimmer.

De voordelen van LED dimmers

LED dimmers zijn heel eenvoudig te gebruiken en bieden u diverse voordelen ten opzichte van lampen zonder dimmers, zoals:

  • Door LED lampen te dimmen kunt u energie en geld besparen
  • Ze gaan langer mee dan andere lampen
  • LED lampen kunt u dimmen tussen 0-100%
  • U kunt uw verlichting aanpassen aan de sfeer
  • De meeste dimmers kunt u ook op afstand bedienen

Vaker dimmen = meer geld besparen

Hoe feller een lamp brandt, hoe meer energie hij verbruikt. Een dimbare LED lamp geeft u dus de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel stroom de LED verlichting gebruikt. Deze mogelijkheid heeft u niet bij de niet-dimbare lampen. Hoe vaker u dus de dimmer gebruikt om de lampen minder fel te laten schijnen, hoe meer u bespaart op uw energiekosten.

Wilt u meer slimme tips over financiƫle zaken? Houd dan zeker onze nieuwspagina in de gaten voor meer interessante blogs.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *