Wij weten alles over economie!

Eigen elektrische laadpaal lonend?

Eigen elektrische laadpaal lonend?

De voordelen van een eigen laadpaal

Ongemerkt nemen ze het straatbeeld steeds verder over, elektrische auto’s. Ook het aantal laadpalen neemt toe. Maar lang niet zo hard als de explosieve groei van het aantal elektrische auto’s. Als u zelf elektrisch rijdt, zult u er ongetwijfeld tegenaan zijn gelopen dat er geen laadpaal in de omgeving van uw huis is, of dat deze bezet is. Met een eigen laadpaal zou u altijd uw auto kunnen opladen wanneer het u uitkomt. Maar is de aanschaf van een eigen laadpaal ook financieel een goed idee? U leest er meer over in dit blog.

Opladen met een verlengsnoer

Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis uw auto met een verlengsnoer op te laden, maar dit gaat lang niet zo snel als aan een laadpaal. Bovendien zult u, als u geen buitenstopcontact heeft ergens een raam of deur open moeten houden voor het verlengsnoer. Onpraktisch en bovendien onveilig.

Openbare laadpalen

Als er geen openbare laadpaal in de buurt is of als veel buren elektrisch rijden, kunt u proberen om een laadpaal aan te vragen bij een aanbieder van openbare laadpalen. Dit is echter een langdurig traject dat maanden in beslag kan nemen. Daarnaast kan uw aanvraag worden afgewezen. Ook blijft het probleem dat uw favoriete laadpaal bezet is wanneer u deze wilt gebruiken gewoon bestaan.

Eigen laadpaal op uw terrein

Wilt u altijd verzekerd zijn van een volle accu? Dan zou u een eigen laadpaal kunnen laten plaatsen in uw tuin, of aan de wand van uw schuur of woning. Elektrisch heeft de toekomst, dus de aanschaf van een eigen laadpaal kan lonend zijn. U kunt dan opladen wanneer het u uitkomt, én het is op den duur goedkoper omdat er niemand winst op u maakt. Daarnaast kunt u wellicht de stroom voordelig opwekken met uw eigen zonnepanelen. Het is een investering die zich zeker terug zal betalen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte laadpaal voor bij huis is de kans groot dat u uitkomt op een EvBox laadpaal. Dit is momenteel de veiligste en snelste laadpaal op de markt .

Houd voor meer tips over besparen en investeren onze nieuwsrubriek in de gaten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *