Wij weten alles over economie!

Een PVC-vloer met tegellook

Een PVC-vloer met tegellook

Wat is het beter: tegels of PVC met tegellook?

De voor- en nadelen van een tegelvloer

Een tegelvloer staat prachtig in iedere woning. Maar echte tegels hebben wel wat nadelen. Zo zijn ze zwaar, niet geluiddempend en nogal prijzig. Daarom kiezen sommige mensen liever voor een vloer met een tegellook, bijvoorbeeld van PVC. In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van beide vloeren. Zo kunt u zelf bepalen of een tegelvloer de investering waard is.

Comfort

Tegels voelen koeler aan dan een PVC-vloer. Dit kan een voordeel zijn in de zomer, maar een nadeel in de winter. Met een PVC-vloer met tegellook kunt u het hele jaar comfortabel op blote voeten lopen. Wel zijn zowel een tegelvloer als een PVC-vloer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Al met al vinden wij de PVC tegelvloer net iets comfortabeler, omdat echte tegels harder aanvoelen.

Duurzaamheid

Een PVC-vloer gaat jaren mee. Dit maakt een PVC-vloer met tegellook een duurzame optie voor uw vloeren. Daarnaast heeft PVC als voordeel dat het mogelijk is om een deel van de vloer te vervangen. Zo hoeft u bij beschadigingen niet de hele vloer te vervangen. Hetzelfde geldt voor echte tegels. Ze zijn robuust en gaan lang mee en u kunt tegels individueel vervangen. Het nadeel van tegels: ze kunnen sneller breken. Bijvoorbeeld wanneer er een zwaar voorwerp op de vloer valt. Wilt u een duurzame keuze maken voor een nieuwe vloer? Dan kunt u dus zowel voor tegels als voor PVC-tegels kiezen.

Prijs

De grootste reden waarom mensen kiezen voor een PVC-vloer met tegellook in plaats van een echte tegelvloer is de prijs. Echte tegels zijn een stuk prijziger dan tegels van PVC. Daar komt nog bij dat een PVC vloer relatief eenvoudig zelf te leggen is. Wilt u een tegelvloer die mooi en strak gelegd is? Dan moet u hier altijd een specialist voor inschakelen. Het is uiteraard wel mogelijk om het leggen van de PVC-vloer uit te besteden aan een expert.

Wilt u weten waar u voordelig een nieuwe vloer kunt krijgen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *