Wij weten alles over economie!

Lid worden van uitvaartvereniging – voordelen op een rij

Alles wat u moet weten over de uitvaartvereniging

Vraagt u zich af of u lid moet worden van een uitvaartvereniging? Wij vertellen u wat een uitvaartvereniging doet. Ook zetten wij alle voordelen van een uitvaartvereniging voor u op een rij. En u leest hier meer over het financiële voordeel dat u met het lidmaatschap kunt behalen.

Wat is een uitvaartvereniging?

In principe kan iedereen lid worden van een uitvaartvereniging. Vaak is het wel zo dat u alleen lid kunt worden van een uitvaartvereniging die bij u in de buurt zit. Na uw overlijden zal de uitvaartvereniging het regelen van de uitvaart op zich nemen. Hierdoor legt u minder druk op de nabestaanden, die het al zwaar hebben met deze periode van verlies. Een uitvaartvereniging is bekend met uw wensen rondom het afscheid. Daarom zal de uitvaartvereniging de laatste eer bewijzen, op de manier die u voor ogen had.

Voordelen uitvaartverenigingen

  • De uitvaartvereniging neemt veel werk uit handen van de nabestaanden bij het regelen van de uitvaart
  • De wensen van de overledene zijn bekend bij de uitvaartvereniging
  • Lid worden van een uitvaartvereniging levert financiële voordelen op en is goedkoper dan een uitvaartverzekering
  • Als lid van een uitvaartvereniging heeft u nog steeds de vrije keuze uit uitvaartondernemers
  • De uitvaartvereniging zorgt voor de betalingen van de uitvaart

Financiële voordelen uitvaartvereniging

Wilt u lid worden van een uitvaartvereniging? Dan is dat in financieel opzicht vaak gunstiger dan het afsluiten van een uitvaartverzekering. Een uitvaartvereniging is namelijk niet gericht op het behalen van winst. U betaalt een contributie aan de vereniging. Dit geld wordt gebruikt voor het bekostigen van de uitvaart. Doordat een uitvaartvereniging vaak met vrijwilligers werkt, is de contributie vaak een stuk lager dan de premie bij een uitvaartverzekeraar.

Wilt u meer weten over lid worden van een uitvaartvereniging? Neem dan gerust contact met ons op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *