Wij weten alles over economie!

Zonnepanelen bedrijfspand

Zonnepanelen bedrijfspand

Zakelijk voordeel dankzij zonnepanelen op bedrijfspand

Eenvoudig geld verdienen met zonnepanelen

Zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand zijn een slimme investering! Het is dan ook vreemd dat 90% van alle geschikte daken in Nederland nog geen zonnepanelen heeft. We begrijpen dat u uw geld het liefste uitgeeft aan de kernactiviteiten van uw bedrijf. Maar met dit blog willen we u overtuigen om toch nog eens na te denken over zonnepanelen op uw bedrijfspand. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen goed voor de wereld en het milieu, maar ook voor uw portemonnee! En het geld dat u verdient dankzij zonnepanelen kunt u weer in uw onderneming investeren.

Extra inkomsten dankzij zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen er op verschillende manieren voor zorgen dat u geld bespaart of zelfs verdient.

  • Dankzij de SDE++ subsidie van de overheid kunt u geld verdienen met iedere kWh die u opwekt
  • Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op. De kosten voor uw energierekening zullen hierdoor aanzienlijk afnemen.
  • U kunt inkomsten genereren door een deel van uw zonnepanelen te verhuren
  • Op een bedrijfsdak is vaak veel ruimte voor zonnepanelen. De energie die u hiermee opwekt en niet zelf gebruikt, kunt u verkopen aan uw energieleverancier

Fiscaal voordeel dankzij zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak bespaart u op uw energierekening én kunt u profiteren van fiscaal voordeel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de btw terug te krijgen die u betaald heeft voor het aanschaffen en installeren van de zonnepanelen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de aanschaf van de zonnepanelen te financieren door het verhogen van uw zakelijke hypotheek. Met het geld dat u verdient met de zonnepanelen kunt u de extra hypotheek betalen. Bovendien profiteert u dan ook over uw zonnepanelen van de hypotheekrenteaftrek.

Wilt u meer informatie over zonnepanelen op uw bedrijfspand en de bijkomende financiële voordelen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *